Drummen met Groove

Hoe drum je met Groove?

Groove is een mysterieus woord in de drummen community; Niemand weet echt wat het betekent om de drums met groove te spelen. Veel drummers streven ernaar om met groove te spelen, maar de meeste weten niet eens wat dit betekent. Er zijn een paar tactieken die u in uw dagelijkse drummen kunt opnemen om een ​​”groove” gevoel toe te voegen; Maar om de drums met groove te spelen moet u ervaren worden. Laat dit echter niet omlaag! In dit artikel zal ik een paar technieken uitleggen die je in je spel kunt opnemen om de beat meer groove te geven.

Wat is Groove?

Voordat u met Groove kunt trommelen, moet u begrijpen wat groove eigenlijk is. De letterlijke definitie voor de term “groove” is: om op harmonie te reageren of te integreren. Dit is een zeer brede definitie die zo veel in de muziekwereld betekent. Om harmonisch te reageren of te communiceren, betekent goed samen te stromen. Wanneer een drum beat goed samen stroomt, denk je echt aan jezelf, ‘man this beat grooves’. Dus in theorie spelen de drums met groove in principe de drums op een soepele, harmonieuze manier die zeer gemakkelijk stroomt. Dat kan wellicht niet veel zin hebben meteen, maar er is zeker een verschil van een basis drum beat met groove en een basis drum beat zonder groove.

Groove toevoegen met dynamiek

Er zijn een aantal manieren om meer groove toe te voegen aan je drummering. De beste manier om dit te doen zou zijn om de drums te spelen met meer dynamiek. Wanneer u dynamiek toevoegt aan uw afspelen, verandert u het gevoel van elk patroon. In plaats van een constant eentonig patroon op de hi-hoeden te spelen, probeer het iets te veranderen door een accent op de een of drie tellen toe te voegen. Hetzelfde geldt voor uw andere stemmen op de drums, zoals uw snare en bastrommel. Elke drummer kan een patroon spelen met hun hoeden hoeden, snare drum en bass drum; Het is echter moeilijk om elke stem in elkaar te laten passen. De meeste drummers zullen de snare drum te hard spelen, of hun hoeden zijn te stil, waardoor het moeilijk is voor de luisteraar om te volgen. Je moet dat medium vinden waar elke drum, cymbal en op zijn plaats passen.

Groove toevoegen met Ghost Notes

Een andere geweldige manier om gevoel en groove toe te voegen aan uw beats is door spooknotities te spelen. Een spooknotitie is een notitie die bij weinig volume wordt gespeeld om meer van een gevoel dan een geluid te creëren. Wanneer u een basis drum beat speelt, kan de luisteraar zeer gemakkelijk volgen. Nu als je spooknotities zou toevoegen aan die beat, creëert je een gevoel voor het patroon dat ervoor zorgt dat de luisteraar meer aandacht besteedt. U kunt spooknotities op de snare, bastrommel of andere cimbalen toevoegen om veel groove toe te voegen aan elke basis beat of patroon. Een spooknotitie valt onder dezelfde categorie als dynamiek, aangezien je op een ander volume speelt dan de rest van de drum beat.

Neem deze paar tips aan uw drumstel en experimenteer met hen. Probeer eerst om ze in je basisbeats op te nemen; Zodra je dat hebt neergeveld, kun je op meer geavanceerde beats oefenen.