Drumstel afstellen hoe gaat dit precies in zijn werk?

Hoe stem je een drumstel af?
Een van de meest essentiƫle vaardigheden die elke drummer moet weten is hoe ze hun drum set afstemmen. De realiteit is, de meeste drummers weten niet hoe ze hun kit goed moeten afstemmen; Wat leidt tot een slecht geluid. Een drum kit kan veel geld kosten, dus waarom laat het niet zo goed mogelijk klinken! Laat me het mysterie van het tunen van uw drums proberen te ontdekken. Het is eigenlijk niet erg moeilijk om helemaal te doen, dus denk niet dat je een professionele drummer moet zijn voordat je deze vaardigheid kunt behalen. Neem de tijd in je gewone oefening om te leren hoe je je drums de juiste manier afstemt; Je zal blij zijn dat je deed. Als u uw drumstel zo veel mogelijk hebt ingesteld en u nog steeds een slecht geluid krijgt?

Het eerste wat je moet realiseren over drum tuning is dat het een heel persoonlijk ding is. Het juiste drumgeluid heeft alles wat u zoekt. Afhankelijk van de stijl van muziek die u speelt, kunt u uw drums in veel verschillende tinten afstemmen. Nu gezegd, zijn er een paar regels die u moet overwegen bij het stemmen. Er zijn een paar stappen die u moet nemen om uw toon, resonantie en uithoudingsvermogen van uw drumhoofd te maximaliseren. Dus laten we beginnen.

Uw drumstel instellen
Het afstemmen van een drum is hetzelfde als het afstemmen. Dergelijke stappen en procedures moeten worden genomen om het beste geluid te waarborgen van elke drum die u speelt. Laten we zeggen dat we een tromtrommel tune. Laten we beginnen bij het absolute begin; Zet de drum kop op de schaal. Voordat u het hoofd zelfs op de trommel plaatst, moet u ervoor zorgen dat u zowel de velg als het hoofd afveegt. Eventueel ongewenste vuil of chips veroorzaakt een ongelijkmatig geluid op de trom. Dus met een handdoek, veeg gewoon om de rand van de trommel. De volgende stap is natuurlijk de drum kop op de trommel geplaatst. Zodra dit is gedaan, en de rand is bovenop geplaatst; Schroef de spanningsstangen hand vast. U wilt ze nu niet veel opschroeven, of u kunt het afstemproces afwerpen. Deze stap is alleen voor het positioneren van de staven.

Zodra alle stangen veilig zijn, wil je je drumhoofd uitrekken. Dit is een belangrijke stap om te doen; Het zal uw huid versterken en uitrekken, en helpen het haar af te stemmen als het gevonden is. Om dit te doen, maak gewoon een vuist en druk in het midden van de drum. Druk niet te hard, u wilt uw huid niet beschadigen. Dit is hetzelfde idee als een gitarist die zijn nieuwe snaren uitstrekt voordat hij melodieert. Nu ben je eindelijk klaar om af te stemmen!

Dit proces lijkt op het installeren van een nieuwe band op uw auto. Om ervoor te zorgen dat er geen onevenwicht is, moet u de spanningsstaven tegenover elkaar vastzetten. De beste manier om dit te doen is om bij elke staaf te beginnen, en draai een paar bochten met je drumsleutel. Zodra dat voltooid is, zoek de spanningsstaaf tegenover die ene en herhaal het proces. Doe dit tot elke stang veilig en strak is. Probeer elke keer uniform te houden door de hoeveelheid rotaties te tellen en op elke spanningsstaaf te imiteren. Hier is een diagram van het aanhaalproces:
afstelmap

Tuning Map
Zoals u kunt zien, wordt elke spanningsstaaf tegenover elkaar afgestemd. Begin bij A, en werk rond de drum.

Zodra elke staaf is vastgezet, probeer de trommel op te slaan. Kansen zijn dat u niet het juiste geluid krijgt bij uw eerste poging. Dit is waar je moet beginnen met fijne afstemming. Kies een spanningsstaaf om te beginnen bij en tik de kop ongeveer 2 centimeter van die staaf. Nogmaals, gebruik het diagram en tik elke staaf tegenover elkaar. Probeer en hoor voor inconsistente geluiden. Als er nog geen tinten zijn, stel dan elke spanningsstang dien overeenkomstig in. Onthoud dit is een goed proces, met een halve omwenteling wordt het geluid van de hele drum veranderd.

Zoals ik al zei, heeft elke drummer zijn / haar eigen voorkeur met geluid, afhankelijk van de stijl van muziek die ze spelen. Welke geluid u ook gaat, volg deze eenvoudige stappen. Onthoud dat het tune van uw drums een lang proces kan zijn; Geduldig en ijverig zal je uiteindelijk belonen. Maak je geen zorgen als je geen solide geluid uit je drum kan halen. Veel keren kan de kamer waar je drums zijn in een grote invloed hebben op het geluid van de drums. Zodra u het beste geluid hebt dat u van uw drums kunt halen, is het tijd om te beginnen met het leren van nieuwe slagen en groeven! Bekijk de beginners sectie om te leren hoe je de drums speelt. Als u dit hebt, kunt u beginnen met het leren van andere concepten zoals de bas trommel en drum rudiments!